Universitat Rovira i Virgili

MEMBRES C

Antonio Lazaro

Va rebre el M.S. i Ph.D. Llicenciat en enginyeria de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Barcelona, ​​Espanya, els anys 1994 i 1998, respectivament. 

Després es va incorporar a la facultat de la UPC, on actualment imparteix un curs sobre circuits de microones i antenes. Des de juliol de 2004, és professor a temps complet del Departament d'Enginyeria Electrònica de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Tarragona, Espanya. 

Els seus interessos de recerca són el modelatge de dispositius de microones, mesures de soroll en hòsties, circuits integrats de microones monolítics (MMIC), oscil·ladors de soroll de fase baixa, MEMS, RFID, UWB i sistemes de microones.

Línia de recerca: WirelessSensLab

ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3160-5777

E-mail: antonioramon.lazaro(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: 977 55 8686

David Girbau

Va ser llicenciat en Enginyeria de Telecomunicació, Màster en Enginyeria Electrònica i Doctor en Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Barcelona, ​​Espanya, els anys 1998, 2002 i 2006, respectivament. 

From February 2001 to September 2007 he was a Research Assistant at UPC. From September 2005 to September 2007 he was a part-time Assistant Professorat Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Since October 2007 he has been a full-time professor at Universitat Rovira i Virgili (URV) in Tarragona, Spain. 

Els seus interessos de recerca inclouen dispositius i sistemes de microones, amb èmfasi en UWB, RFID, RF-MEMS i sensors sense fil.

Línia de recerca: WirelessSensLab

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-7995-5536

E-mail: david.girbau(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: 977 55 8686

Ramon Villarino

Va ser doctor en Telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC, 2004), Màster en Enginyeria de Telecomunicacions per la UPC (2000) i llicenciat com a Enginyer Tècnic de Telecomunicacions per la Universitat Ramon Llull (1994). 

He enjoyed a Juan de la Cierva scholarship (2006-2008) at the Universitat Autònoma de Barcelona and worked as an engineer at the Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (2005). His academic activity began in 2006 as Assistant Professor (2006-08) and from 2009 to date as Professor (Lecturer/Associate) at the Universitat Rovira i Virgili (URV). 

La seva activitat investigadora se centra en la radiometria de microones, la fabricació d'estructures de metamaterials, la identificació per radiofreqüència (RFID), la detecció de dades mitjançant comunicacions sense fil de baix consum i aplicacions de radars de vehicles. Actualment, les seves principals línies de recerca s'han apuntat a les tecnologies RFID per a biosensors i aplicacions mmWave

Línia de recerca: WirelessSensLab

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9692-8943

E-mail: ramon.villarino(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: 977 558 686

Nicolau Cañellas

Desenvolupa la seva activitat laboral com a catedràtic de la Universitat Rovira Virgili. La seva activitat docent se centra en el Grau en Sistemes i Serveis de Telecomunicacions.

Va iniciar les seves activitats científiques en electrònica digital, especialment en microprocessadors i maquinari reconfigurable. Els seus treballs en codisseny de maquinari/programari per a temes de reconeixement de patrons biomètrics van obtenir finançament a través d'un projecte del Ministeri de Ciència i Tecnologia: DELFIN - Desenvolupament d'un sistema de coprocessament d'empremtes digitals (SEG2004-05592); i finalment va donar com a resultat la meva tesi doctoral titulada DISSENY DE MAQUINARI ESPECÍFIC PER A L'EXTRACCIÓ DE CARACTERÍSTIQUES I LA COINCIDENCIA DE L'EMPREMTA DATAL.

Més tard, cap a l'any 2006, els seus interessos de recerca es van centrar en temes de processament de senyal, on ha estat treballant en el desenvolupament d'eines avançades per 1H- Ajustament i quantificació del senyal de RMN, juntament amb mètodes d'anàlisi i classificació de dades per facilitar el descobriment de biomarcadors mitjançant tècniques metabòliques. Els primers treballs es van centrar en l'anàlisi de senyals corresponents a lipoproteïnes i rutines per a la classificació del risc cardiovascular. A continuació, va passar a l'anàlisi de senyals de metabòlits de baix pes molecular; el seu treball en aquest àmbit va ajudar directament a dos estudiants de la URV a obtenir el seu doctorat, un en el desenvolupament de tècniques d'ajustament de la forma de línia i l'altre en mètodes d'aprenentatge automàtic per a la detecció i correcció de quantificacions subòptimes. Part de les eines desenvolupades s'han posat a disposició de la comunitat científica en forma d'un paquet obert per a l'elaboració automàtica de perfils mitjançant les dades de 1H-NMR (1 a>).http://github.com/danielcanueto/rDolphin

En els darrers anys ha començat a col·laborar en la generació d'algorismes de processament per a l'obtenció i tractament d'imatges metabòliques mitjançant l'espectrometria de masses per ionització per desorció làser.

I, tornant en certa manera als seus inicis, recentment també treballa en l'aplicació de microprocessadors i maquinari reconfigurable i la seva aplicació a l'Internet de les coses.

Línia de recerca: WirelessSensLab

ORCID: https://orcid.org/0000-0001-9692-8943

E-mail: nicolau.canyellas(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: 977 558 686

Estudiants de postdoctorat

Marc Lazaro

Va néixer a Tarragona, Espanya, l'any 1995. Va rebre el B.S. grau en electrònica industrial i enginyeria d'automatització i el M.S. Llicenciat en Enginyeria i Tecnologia de Sistemes Electrònics (METSE) per la Universitat Rovira i Virgili, Tarragona, Espanya, els anys 2017 i 2018, respectivament, on actualment està cursant el doctorat. grau amb el Departament d'Electrònica. 

Fins ara, ha acumulat experiència professional com a enginyer d'adquisició de dades i com a desenvolupador de sistemes encastats. Els seus interessos de recerca inclouen tecnologies RFID semipassives basades en la comunicació de retrodispersió i noves aplicacions basades en la identificació d'ones mil·límetres (MMID).

Línia de recerca: WirelessSensLab

ORCID: https://orcid.org/0000-0002-8930-1170

E-mail: marc.lazaro(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: 977 558 686

Personal tècnic:

Laia Masip

Línia de recerca: WirelessSensLab

E-mail: laia.masip(ELIMINAR)@urv.cat

Estudiants de doctorat:

Formar membres:

Col·laboracions:

Pujar