Universitat Rovira i Virgili

MEMBRES A1

Prof. Lluis F. Marsal

Cap de grup/Professor titular

Dep. Enginyeria Elect. Elèct. i Automàtica

Universitat Rovira i Virgili

E-mail: lluis.marsal(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: 977 55 9625

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

Avinguda Paisos Catalans, 26 - Campus Sescelades

43007, Tarragona, Spain

El Prof. Lluis F. Marsal és Professor Distingit de la Universitat Rovira i Virgili des de l'any 2017. Va rebre el doctorat. Llicenciat en Física per la Universitat Politècnica de Catalunya, Espanya l'any 1997. Des de 2009, és professor titular de la Universitat Rovira i Virgili, Espanya. Entre 1998 i 1999, va ser investigador postdoctoral al Departament d'Enginyeria Elèctrica i Informàtica de la Universitat de Waterloo, Canadà.

Té més de 30 anys' experiència en recerca i docència en optoelectrònica, fotònica i nanotecnologia. En els últims 18 anys, ha creat i liderat amb èxit NEPHOS, un grup de recerca interdisciplinari en nanotecnologia, dispositius fotònics basats en silici i materials micronanoporosos i materials orgànics i híbrids per a aplicacions biotecnològiques. Ha supervisat 10 estudiants de MEng i 20 doctorats. estudiants i va participar en diversos doctorats. comitès d'altres universitats. Actualment dirigeix ​​2 estudiants de doctorat, 2 estudiants de màster i ha organitzat 6 cursos de l'Escola d'Estiu de la URV sobre nanofotònica i nanotecnologia.

Ha realitzat investigacions en el camp de les cèl·lules solars orgàniques i els materials nanoporosos per a aplicacions de sensors fotònics i òptics. Ha obtingut resultats notables en l'àmbit tecnològic de l'enginyeria estructural de silici macro i nanoporós i alúmina nanoporosa, creant noves nanoestructures orgàniques i híbrides per millorar les interaccions llum-matèria per a dispositius optoelectrònics i aplicacions energètiques. Ha estat coautor de més de 270 publicacions en revistes i conferències internacionals amb assessorament (Scopus), 2 llibres, 5 capítols de llibres i té tres patents. Ha presentat més de 30 conferències convidades en congressos internacionals i ha participat en més de 80 projectes nacionals i internacionals. Segons Google Scholar Citations es cita més de 8118 vegades, h-index = 50 i i10-index = 183.

L'any 2008, se li concedeix una Beca de Recerca de la URV per a la intensificació de la recerca i el 2009 va obtenir una Beca per a Grups de Recerca Consolidats de l'Agència de Gestió de la Recerca. L'any 2012 va rebre un premi de recerca com a reconeixement a l'alta qualitat de la trajectòria científica d'investigadors destacats de la URV. Des de 2007, és investigador visitant al CINVESTAV - Instituto Politécnico Nacional, Mèxic. El Prof. Marsal va ser l'organitzador i President General de la 1a Conferència Espanyola de Nanofotònica l'any 2008. Ha rebut el premi UniSA Distinguished Researcher Award 2014 de la University of South Australia (UniSA) i el ICREA Academia Award 2014 i 2021. Prof. Marsal és membre del programa Distinguished Lecturer de la Electron Devices Society (EDS-IEEE) des de 2008 i com a membre de comitès tècnics o assessors en diverses conferències internacionals i nacionals (ECS, PSST, ICOOPMA). És membre sènior de la IEEE (Electron Devices Society and Photonics Society) i membre de l'OPTICA (anteriorment Optical Society of America). També és membre actiu de la Societat Electroquímica (ECS). President del capítol d'Espanya de la IEEE Electron Devices Society (2013-2019 i 2023-present). Va ser el president del Subcomitè de Regions/Capítols (SRC) - Regions 8, Electron Devices Society - Institut d'Enginyers Elèctrics i Electrònics (2019-2022). Des de 2023, és membre general de l'EDS BoG. També és cofundador de la Spin-Off Company MATCH BioSystems SL.

Josep Ferré-Borrull

Professor titular

Dep. Enginyeria Elect. Elèct. i Automàtica

Universitat Rovira i Virgili

E-mail: josep.ferre(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: 977 55 9632

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

Avinguda Paisos Catalans, 26 - Campus Sescelades

43007, Tarragona

Josep Ferré-Borrull va obtenir la llicenciatura de Física l'any 1994, la llicenciatura. el 1996 i el doctorat el 1998, tots ells a la Universitat de Barcelona. La seva tesi doctoral va ser en l'àmbit del processament d'imatges òptiques per a aplicacions en el reconeixement òptic de patrons basat en òptica de Fourier. La seva experiència postdoctoral es va centrar en la caracterització de la nanorugositat de superfícies en components òptics d'alta qualitat a l'Institut Fraunhofer de Jena, Alemanya, i a l'ENEA de Roma, Itàlia. Les principals aplicacions d'aquests components òptics van ser als sistemes de litografia de 5 nm que funcionen a la gamma EUV a la indústria microelectrònica. Des que es va incorporar a la Universitat Rovira i Virgili l'any 2004 ha participat en la investigació en el marc de les activitats del grup de Nanoelectrònica i Fotònica liderat pel Prof. Lluís Marsal: desenvolupament de tecnologies per a la fabricació de materials nanoporosos i les seves aplicacions a energia, salut i medi ambient, i especialment en la modelització numèrica de la interacció de la llum amb aquests materials i dispositius. Actualment és coordinador del Programa de Doctorat en Tecnologies per a Nanosistemes, Bioenginyeria i Energia de la Universitat Rovira i Virgili i desenvolupa la seva activitat docent en Física i Electromagnetisme. Ha estat director de 10 Tesis Doctorals, 4 d'elles en els últims 5 anys. És autor de 170 articles publicats en revistes internacionals revisades per parells, 67 d'ells en el primer trimestre de la seva corresponent categoria JCR. Les publicacions han obtingut 2677 Citacions i han arribat a un índex h de 30. Ha estat Investigador Principal del projecte amb el títol "Estructuras micro y nanoporosas para dispositivos sensores y células solares poliméricas" amb referència RTI2018-094040-B-I00 finançat pel Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades amb 110.110 euros. També ha estat membre de l'equip d'investigació en altres dos projectes finançats pel Ministeri de Ciència espanyol i en una Acció COST (CA20126, "Xarxa de recerca, innovació i desenvolupament de productes sobre semiconductors i òxids porosos", NETPORE).

Pilar Formentin Valles

Suport a la Recerca

Dep.Enginyeria Elect.Elect. i Automatica

Uni versi tat Rovira i Virgili

E-mail: pilar.formentin(ELIMINAR)@urv.cat

Tel.: 977 55 8524

Escola Tecnica Superior d'Enginyeria

Ax/inguda PaTsos Catalans, 26 - Campus Sescelades

43007 - Tarragona

Dr. Pilar Formentín es va llicenciar en Química per la Universitat de València (1997), i el Màster i el Doctorat en Química per l'Institut de Tecnologia Química, UPV-CSIC (2002). Va continuar la seva carrera científica com a Post-Doc Marie Curie Fellowship (2002-2004) al Departament de Química de l'Imperial College de Londres. L'any 2005 es va incorporar a la Universitat de València com a investigadora Juan de la Cierva (Ministerio de Ciència). Des de l'any 2006 el Dr. Formentín és Suport a la Recerca al Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. Des de l'inici de la seva carrera investigadora, ha publicat més de 50 articles en revistes internacionals (1221 citacions (índex h=20) segons Scopus Citations). Dues imatges de portada a physica status solidi (a), aplicacions i ciència dels materials, vol. 204, (10), octubre 2007 i Vol. 205, (10), octubre 2008. Imatge de portada a physica status solidi (RRL) - Rapid Research Letters, vol. 2, (5), octubre de 2008. Amb més de 10 anys d'experiència laboral pràctica en el camp de les estructures macro i nanoporoses basades en silici i alúmina, ha adquirit formació en tècniques de fabricació i funcionalització, caracterització i mesures, així com l'ús de silici macro i nanoporós i d'alúmina anòdica nanoporosa en dispositius de biodetecció, lliurament de fàrmacs i cultius cel·lulars.

Postdoctorals

Tara Chand Yadav

Becari postdoctoral

Dep.Enginyeria Elect.Elect. i Automatica

Uni versi tat Rovira i Virgili

E-mail: tarachand.yadav(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: 697 92 6257

Escola Tecnica Superior d'Enginyeria

Ax/inguda PaTsos Catalans, 26 - Campus Sescelades

43007 - Tarragona


La Dra. Tara Chand Yadav va rebre la seva llicenciatura en farmàcia per la Universitat Tècnica d'Uttar Pradesh (2012) i el seu màster i doctorat en bioinformàtica per l'Institut Indi de Tecnologia de la Informació-Allahabad, Índia (2014). Va completar el seu doctorat al Departament de Biociències & Bioenginyeria, Institut Indi de Tecnologia Roorkee, Índia (2021). La seva tesi consisteix a sintetitzar, caracteritzar i formular sistemes de lliurament de fàrmacs col·loïdals utilitzant l'enfocament de la nanomedicina per a aplicacions biomèdiques. Fins ara, és (co)autor de 10 capítols de llibres convidats i 15 articles de revistes SCI. La seva investigació actual se centra en la millora de la cinètica d'alliberament de fàrmacs dels antibiòtics per millorar l'eficàcia antimicrobiana mitjançant la formulació d'alliberament sostingut. Actualment treballa com a becari postdoctoral al Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Sachin Mishra

Investigador principal

NEPHOS Group, D'enginyeria electrònica Elèctrica i Automàtica

Universitat Rovira i Virgili, 43007 Tarragona

--------------------------------

E-mail: sachin.mishra(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: +34 6740 13847

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

Avinguda Paisos Catalans, 26 - Campus Sescelades

43007, Tarragona

El Dr. Sachin Mishra va rebre el seu doctorat. Llicenciat en Biosensors i Bioelectrònica per la Universitat de Linköping, Suècia (2015-19). Va tenir l'experiència com a investigador postdoctoral que va treballar en "Biosensors per a la detecció de biomarcadors de la malaltia d'Alzheimer i SARS-CoV-2 mitjançant interfícies basades en grafè"; a la Universitat de Kwangwoon, Corea del Sud (2019-22). Els seus principals interessos de recerca són el disseny & caracterització del domini nanoporós miniaturitzat per a la detecció ultrasensible sense etiqueta i aplicacions de biodetecció en temps real. Des de l'any 2022 el Dr. Mishra treballa com a Investigador Principal al Grup NEPHOS, Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Maria Del Pilar Montero Rama

Margarita Salas Investigadora Postdoctoral

Dep. Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica

Universitat Rovira i Virgili

E-mail: mariadelpilar.montero(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: 977 55 8524

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

Avinguda Països Catalans, 26 - Campus Sescelades

43007 - Tarragona

Dr. María Del Pilar Montero llicenciada en Química per la Universitat Autònoma de Madrid (2009). Màster d'Alta Especialització en Plàstics i Cautxú per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (2014). Doctor en Tecnologies per a Nanosistemes, Bioenginyeria i Energia per la Universitat Rovira I Virgili (2020).

El seu principal interès de recerca se centra en el camp de la química verda. Durant el seu doctorat. va desenvolupar una bastida innovadora basada en alúmina anòdica nanoporosa (NAA) per fabricar un dispositiu de cèl·lules solars nanoestructurades en funcionament. L'any 2021 va obtenir la beca Margaritas Salas per fer Recerca Postdoctoral al grup Centre de Recerca, Innovació i Desenvolupament de Materials i Nanoelectrònica i Sistemes Fotònics.

Estudiants de doctorat

Josep Maria Cantons Pérez

Estudiant de Doctorat

Dep. Enginyeria Elect. Elèct. i Automàtica

Universitat Rovira i Virgili

------------

E-mail: josepmaria.cantons(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: 977 55 85 24

------------

Esocla Tècnica Superior d'Enginyeria

Avinguda Països Catalans, 26 - Campus Sescelades

43007 - Tarragona

Josep Maria Cantons es va llicenciar en enginyeria biomèdica per la Universitat Rovira i Virgili (2021) i el màster en nanociència, materials i processos per la Universitat Rovira i Virgili (2022). Va començar el seu doctorat el març de 2023 sobre el disseny de biosensors basats en alúmina anòdica nanoporosa per a aplicacions biomèdiques.

Mohamed Samir Habib

Ph.D. Investigador

Eng. Electrònica, Elèctrica i Automàtica

Universitat Rovira i Virgili

--------------

E-mail: mohamed.samir(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: +34 677 916 931

ORCID: 0000-0002-9827-1268

--------------

Avinguda Països Catalans, 26 - Campus Sescelades

43007 Tarragona

Samir va obtenir la seva llicenciatura en física a la Universitat d'Alexandria, Egipte el 2013, i posteriorment va completar el seu màster en Ciència de Materials a la mateixa institució. Ha forjat la seva carrera professional dins de l'àmbit de la investigació fotovoltaica. Actualment, està cursant un doctorat. dins del grup NePhOS, centrat en les cèl·lules solars orgàniques (OSC). La seva recerca està sota la direcció del professor Lluís Marsal del Departament d'Eng. Electrònica, Elèctrica i Automàtica at Rovira i Virgili University in Tarragona, Spain. L'objectiu principal de Samir gira al voltant de la millora de l'estabilitat dels OSC, una fita crítica necessària per a la comercialització d'aquestes cèl·lules i la transició de la producció a escala de laboratori a la fabricació a gran escala.

Tabish Aftab

Ph.D. Investigador

Eng. Electrònica, Elèctrica i Automàtica

Universitat Rovira i Virgili

E-mail: tabish.aftab(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: +34 603 77 7284

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria
Avinguda Països Catalans, 26 - Campus Sescelades
43007 Tarragona

Tabish Aftab està cursant un doctorat sota la direcció del Prof. Lluís F. Marsal al Departament d'Electrònica, Elèctrica i Automatització d'Egineering, Universitat Rovira i Virgili, Tarragona Espanya. Ha completat la seva llicenciatura en Enginyeria Electrònica i de Comunicacions per la Universitat Tècnica d'Uttar Pradesh, Índia (2013), i el màster en Enginyeria de Materials per la Universitat de Miskolc, Hongria (2018). Ha continuat la seva investigació després del màster i es va incorporar al Laboratori de matriu metàl·lica de la clau estatal de la Universitat de Shanghia Jiao Tong Xina, on va treballar com a assistent de recerca durant dos anys i va participar en el projecte relacionat amb la fabricació de bateries d'ions de sodi a partir de biomassa. El seu interès de recerca actual inclou la síntesi de membranes nanoporoses i nanoestructures per a la fabricació de dispositius d'emmagatzematge d'energia.

Gohar Ijaz Dar

Ph.D. Investigador

Departament d'Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica

Universitat Rovira i Virgili

E-mail: goharijaz.dar(ELIMINAR)@urv.cat

Tel: +34 672 07 6677

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria

Avinguda Països Catalans, 26 - Campus Sescelades 43007 Tarragona.

Gohar Ijaz Dar va obtenir la seva llicenciatura en física a la Universitat de Wah, Pakistan, el 2015, i el màster en física i química de materials per l'Acadèmia Xinesa de Ciències CAS, Xina el 2020. Durant la seva estada a la Xina, va treballar sobre Nanomaterials magnètics i tesi específica sobre Fototeràpia guiada per imatge de cèl·lules canceroses. A partir del projecte Màster, havia publicat articles, articles de ressenyes i capítols de llibres. La seva recerca de màster va ser finançada íntegrament per CAS BELT i Road Scholarship, altament competitius. Actualment està matriculat al Programa de Doctorat: Tecnologies per a Nanosistemes, Bioenginyeria i Energia en el grup de Recerca "NePhoS - Sistemes Nanoelectrònics i Fotònics" sota la Direcció del Prof. Lluís Francesc Marsal Garví a "UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI". Actualment està treballant en "Nanoestructures avançades per a biosensors fotònics".

Pujar